Emil Österlund

Alternativ till IFTTT?

För en uppkopplad värld där jag vill koppla ihop olika events och utföra olika actions utifrån det, så har jag kikat på IFTTT. Men foliehatt och "gör det själv"-tänk är ju ständigt där så jag letar efter alternativ.

Det som verkar vara det allra bästa alternativet är Huginn. 

Huginn is a system for building agents that perform automated tasks for you online. They can read the web, watch for events, and take actions on your behalf. Huginn's Agents create and consume events, propagating them along a directed graph. Think of it as a hackable Yahoo! Pipes plus IFTTT on your own server. You always know who has your data. You do.

Oh! Jag är såld! Var ju exakt något sådant jag var på jakt efter. Det är dessutom ganska väldokumenterat, det är open source och det ser ut att göra vad jag vill.

Men finns det några alternativ?

Ett alternativ verkar vara bip.io, men där framgår det inte helt om hela tjänsten är open source, eller om det bara är servern/apiet som är det.

Ett annat skulle vara att bygga det själv. I mitt fall handlar det om några ganska enkla saker jag vill göra. T.ex posta på twitter när jag bloggar.

Har ni några andra tips?