Emil Österlund

Kontoret har blivit med en ny chromecast!

Den ser ut som en puck. Med två sladdar. Vi har fått den nya Chromecasten som släpptes i förra veckan. Den är färglad och fin och mindre än den förra men - vad är det egentligen för skillnader på dem?

Först och främst är det utseendet som skiljer. Den är mindre och rundare och istället för att hdmikontakten sitter fast på enheten så har den istället blivit en HDMI-kabel. Detta skulle jag gissa gör att den får plats bakom fler tv-apparater.

Sen har Google uppdaterat WiFit i enheten. Det kör nu betydligt nyare 802.11ac, 5Ghz. Dessutom har de gått från en antenn i den äldre versionen till 3(!!!) i den nya. Hur allt får plats i den lilla pucken är för mig obegripligt.

Sen har de dessutom släppt en funktion som heter "Fast Play" som i praktiken går ut på att chromecasten börjar ladda innehåll som du kan tänkas vilja se, vilket gör att det går fortare när du väl klickar play. Men det har såklart även en del att göra med appen på din telefon också.

På kontoret kommer vi nog mest använda den för att streama hemsidor vi visar kunder. För att testa så körde jag "Cast a tab" i Chrome. Det funkade riktigt bra. Jag provade sen att visa en youtubevideo. Då bytte den sömlöst till youtubeappen och streamde videon därifrån. Vad jag fick se i webbläsaren? TV-kön. Vad som spelas och vad som står på tur. Det känns som magi.

En Chromecast kostar under 400kr och finns bland annat att köpa på Kjell & Co

 

Bonus: Så gör du för att kolla Netflix på tvn med hjälp av en chromecast!

 

 

Kommentarer

Andreas Ek
Tänk att min nya Chromecast ligger ouppackad... Däremot rullar två nya ATV4 hela dagarna :-)
Emil
Ja någon måste väl använda sådana också.

:)