Emil Österlund

Magiska ögonblick.

Jag har blivit pappa. Hur mycket jag än tänker på det har jag svårt att förstå det. Ögonen fylls med tårar och jag är helt överlycklig, ändå har jag svårt att förstå det hela. Nu är vi hemma allihopa, prins William sitter och ser på tv, drottning MA läser papper och inne på sovrummet ligger hon - prinsessan Maya.Och jag vet inte vart jag ska ta vägen, så jag går mellan sovrum och kök hela tiden, fram och tillbaka, fram och tillbaka. När hon äntligen skriker för att hon är hungrig är jag där på tre sekunder och vet äntligen vart jag ska ta vägen. Och oj så bra det känns med henne mot mitt bröst! Tack! Tack MA! Tack världen! Maya - på sanskrit betyder det dröm eller illusion, på arabiska betyder det vatten, på nepalska betyder det min kära, på hebreiska betyder det källa eller ström. Det är ett fint namn. Svurna till den norska traditionen ska vi självklart ha ett dubbelnamn - Maja Lo, Maja Li, Maja Bi(Williams förslag). Nåväl, rätt ska vara rätt och vi börjar från början. Efter flera dagar av inga som helst värkar så kom MA till mig igår morse - luciamorgonen - och sa att "idag kan det vara dags Emil, jag har haft värkar sen klockan 05 i morse." Hurra! Vi flög upp och satte igång dagen, MA försvann in på toaletten och när jag tittade till henne en timme senare satt hon på golvet och skurade hela badrummet för att det skulle vara fint - och för att värkarna inte skulle ge sig. När vi väl kom igång med dagen åkte vi till Djurens jul på en gård i Falun där vi åkte hästvagn, William red häst och vi var på jakt efter Nils Karlsson pysslingar. När det närmade sig lunch åkte vi in till Joel i hans nya lägenhet och åt lite mat. Då var värkarna så pass regelbundna att vi ringde till förlossningen som tyckte att vi skulle komma dit. Gott och väl, klockan 15.00 ringde vi på och blev invisade på ett rum. De tyckte vi skulle stanna och vi myste så gott vi kunde med tidningar, värkar och gott att äta. Vi lyssnade på musik och vi försökte se film. Och det blev kortare mellan värkarna och de blev ondare och ondare. Vi fick bada badkar och sen efter det hade MA jätteont innan vi kom på att det fungerade jättebra som smärtlindring om man masserade alldeles ovanför svanskotan. Då hade vi några skrattande timmar innan det satte igång på allvar, och med en halvtimme av krystvärkar så kom hon ut, det var jag som tog imot henne och lade ner henne på sängen och så kom hon till MA innan vi klippte navelsträngen. Överlag är vi så nöjda med födseln så, det gick över förväntan med de barnmorskor vi han träffa på under det dygn vi var där. Vi fick göra födseln på vårat sätt, jag tog imot, MA födde på huk och fick babyn direkt upp på bröstet efter födseln. Nu är vi hemma, trötta som aldrig förr men också lyckligare än något jag förut har upplevt

Jag har alltid tyckt att alla föräldrar är så fåniga som bara tycker sitt eget barn är det finaste i hela världen. Och det gör jag fortfarande. Att jag tycker det är ju inte alls konstigt, för hon är ju världens finaste. Nu snart sova, som slut på en fantastisk dag.

Kommentarer

Anna
Jätte mycket grattis till hela familjen. Hon är underbart fin. Ha den bästa julen ni någonsin kommer ha, jaja...nästa år blir kanske bättre men det är bagateller. Kos dere i jula!
Eivind M.
Maya! Fantastisk. Gratulerer uendelig mye til dere begge to, alle tre, alle fire! :) Maya. Det er en fin bok av Jostein Gaarder som handler om en Maya. Jeg føler jeg kjenner henne allerede :)
Kristin
Nå har jeg fulgt bloggen din i spenning lenge, og endelig kom hun! Nydelig innlegg og nydelig jente. Gratulerer så mye alle sammen!
Jan Tore
Fantastisk :). For en gangs skyld så er ordet helt på sin plass. Gratulerer!!! :)
Trine s
å, nå ble jeg glad! Gratulerer så uendelig mye til hele familien! Var det ikke lucia du hadde planlagt hele tiden? Utrolig fint navn. Og tydelig gjennomtenkt. gi MA et kyss på panna fra meg!
Linda Engström
underbart att läsa att allt gått så bra. Så glad för er skull. Mys i jul!
Emil
Tack för alla lyckönskningar. Vi har tagit oss igenom första natten och är nu hemma i ett vintrigt och fint sågmyra. William är världens stoltaste storebror, men tyckte inte det var så skoj att sova i mamma och pappas rum när lillasyster bara skrek och skrek hela tiden. Efter att ha suttit i sängen med händerna för öronen gick jag och han och la oss i hans säng istället, och där sov han gott. MA och Maya sov mellan 12 och 5. Maya är helt fantastisk, hon tittar upp och ser på en när man kommer och hon är bara helt underbar. Lycklig pappa!
Rosie
Jag är helt upplyft idag med, krama Maya från oss på Jonsbacken..... Tack Emil, för att man kan följa er på nätet. Kram på er från rosie
Torunn
Hurra! Så fantastisk. Gratulerer til Mor for andre gang, Far for første gang og storebror!
Farmor Ewa
Vilken söt tjej! Väldigt lik storebror.Kramar från en mycket stolt Farmor
Therese
Fantastiskt att allt gått så bra, jag är glad för er skull! Stort grattis! Kramar!
Minja
Mashallah! :) Best wishes to all of you :) Congratulations!
Frida
GRATTIS! vad roligt att det gick så bra! och rum fick ni och allt! ;) Skrattade högt när jag läste om William, vår familjs första natt som fyra personer slutade också med att Rosa och Robban flydde. Ända ner i källaren! :D Men, men, det blir bättre! Fast man tycker att det är på topp nästan hela tiden, och känner att "nu kan jag inte bli lyckligare" så häpnar man varenda dag, för det blir bättre! Helt fantastiskt!
Henke
Grattis så mycket Emil och MA från mig och Sofie
Kusiner och farbror Torbjörn med fru från Borlänge
Stort Grattis till Er! Härligt att allting gick bra och att vi har fått en ny medlem i släkten. Nu har vi en ny lagmedlem för framtida jul frågesporter =). Ha det så bra och ta hand om er!
Mattis
Grattis!
Mirja
Grattis till lilla underverket! :) Hon kom på Silas 2 månaders dag! Hurraa!
Johanna
Grattis Emil!! Go va söt hon är.. Självklart är hon den finaste lilla bebis i hela världen!! Njut av livet... Kramar/johanna
Maria & Stefan
Stort grattis till hela familjen från oss i Västerås!! Kram kram
Jonte Sehlin
Grattis!