Emil Österlund

Speltips: Patchwork

Då och då dyker jag på ett spel jag tycker är värt att tipsa om. Senast i raden är Patchwork som jag tycker är riktigt riktigt bra.

Det är flera år sedan någon tipsade mig om att köpa Patchwork för första gången. De sa att spelet var riktigt bra och gjort för att spela två spelare. Av någon anledning har det inte blivit av att köpa in det så det har fått vänta. Men efter förra veckans tur till Göteborg så fick det bli ett exemplar i present till frun och efter några omgångar så kan jag bara säga - VILKET SPEL!

Spelet går ut på att på sitt 9x9 stora bräde bygga ett lapptäcke. När spelet är slut får du poäng för antalet knappar som finns på ditt täcke och du får minus för eventuella hål. Under spelet ska du samla på dig tygbitar att placera ut på ditt täcke. Den roliga twisten på spelet är att man när man köper en tygbit betalar i knappar OCH i antal steg(man har bara ett visst antal). Sen är det hela tiden den spelaren längst baks tur att göra nästa drag. Det kan innebära att man får göra två eller ibland tre drag på rad innan det återigen blir den andra spelaren.

Vi har haft det i en vecka nu, och jag skulle gissa att vi har spelat det lite mer än hälften av de lediga kvällar vi har haft. Spelet går fort, är roligt och enkelt - samtidigt kräver det MYCKET att bemästra.

Hade jag varit en recensent av brädspel hade jag gett en femma av fem. Klockrent! Kul!