Emil Österlund

Utvärdering: Dixit

Vi spelar mycket brädspel i vår familj. Ofta letar vi efter spel där man kan spela hela familjen, utan att som vuxen behöva sitta och spela dåligt för att barnen ska tycka det är skoj. Och nu sist så hittade vi Dixit.

Dixit Odyssey är en fristående uppföljare till originalspelet. Och det första som slår oss när vi börjar spela det är hur oerhört vackert det är. Korten som används i spelet är unika, färgglada och väcker fantasin till liv. Många känslor och tankar börjar snurra i huvudet när man ser korten. Och det är just det som är poängen med Dixit.

Så här går spelet till:

En person - historieberättaren- väljer ett av sina sex kort på hand. Han lägger ner det och säger ett ord, ett ljud en fras. T.ex Värme. Alla andra spelarna ska då välja ett kort som har med det ordet att göra och lägger ner det i samma hög. Sen blandas korten och alla får rösta på det kort de tror är historieberättarens kort. Och så delas poäng ut. Svårare än så är det inte.

Och det här går alldeles utmärkt att spela med barnen! Det är det stora favoritspelet just nu hos barnen i vår familj. Och det fungerar väldigt bra. Det blir kanske till och med svårare med barnen än vad det blir om det bara är vuxna som spelar.

Slutsats:

Ett riktigt bra familjespel. Fungerar för alla åldrar och man kan vara många som spelar samtidigt. Rekommenderas varmt.

Betyg: 4/5. Efter ett tag har man gått igenom alla korten och då är det dags för expansioner! :)